"The way to integration" (Videokunst, maj 2009)

Afgangsprojekt maj 2009
 
Værket består af en tre minutters film, som handler om integration og identitet. Filmen er baseret på min egen oplevelse med integration. Filmen består af 3 kasser. 

1- Den første kasse til venstre symboliserer de danske værdier derfor en dansk rygsæk og en rødternet dug.
2- Den midterste kasse symboliserer indvandrernes værdier og identitet - derfor en taske og en dug med eksotiske mønstre.
3- Skærmen til højre viser en hylde med den identitet og de værdier, indvandreren har kasseret. 
Som helhed viser filmen, at der hele tiden gives nogle af de danske værdier til indvandreren, så vedkommende kan blive integreret. For at der skal være plads til de nye værdier i indvandrerens ”rygsæk,” er hun nødt til at tømme den for sine egne eksisterende værdier og identitet. Derfor lægger hun sine værdier på hylden en efter en.

Jeg håber at jeg på denne måde kan skabe en debat om hvad det er vi forventer af indvandre. De har i forvejen mistet en del, inden de er flygtet til Danmark, og hvis vi tvinger dem til integration på bekostning af deres egne værdier og identitet, vil de så miste alt hvad de har. Vi får dermed en del indvandrer med identitets problemer, som dermed vil også skabe en del samfundsmæssige problemer.


© All contents of this website are protected by copyright ©. Faranak Sohi