Bazarens stemmer

Udstillingen "Bazarens stemmer" af Faranak Sohi
Mellemrummet Godsbanen
 
om Bazarens stemmer

Rummet i “Bazarens stemmer” er smalt og højt med sidevinduer, der er placeret højt oppe lige under loftet. Lyset kommer derfor skråt til rummet fra vinduerne, og danner et lys som man oftest ser på en bazar. Denne inspiration fik Faranak til at lave en stedsspecifik udstilling til Mellemrummet med udgangspunktet i bazaren, der inddrager beskueren i et univers af dufte, lyde, og visuelle elementer fra mellemøsten.

I rummet møder man en masse perler i en ca. 4 meter lang snor, hængende fra loftet. Perlerne refererer blandt andet til det tøj, stof og meget andet man ser på en bazar. På væggene er der prisskilte/tilbudsskilte, som er håndsyede perler og pailetter på karton. Derudover er på en hylde krydderier og dufte, som i bazaren, og man hører en arabisk bøn, som lyden af folk, der færdes i bazaren.
Udstilling flytter Gellerups puls og dens kerne Bazar Vest til midtbyen (Fra Gellerup til Godsbanen).

Guld, glimmer og bazaren har en særlig betydning formig, da min egen bedstefar arbejdede i en bazar, og ofte tog mig med til Bazaren. Siden jeg  var barn, har jeg derfor været facineret af både bazarens arkitektur og sanseindtryk. Dette værk tager sit udgangspunkt i både min kulturelle bagrund og i mit barndom, men også i min voksne liv i en mangfoldighedsby, Aarhus.
© All contents of this website are protected by copyright ©. Faranak Sohi