"Transparent" (Serigrafi, collage m.m på et vindue, april 2008)

Transparent
 
 
I værket ”Transparent ” har jeg igen arbejdet med samme emne, som i værk ”1979”, dvs. mine oplevelser fra den iranske revolution.

Vinduet er transparent og repræsenterer for mig et kig tilbage i tiden. Det symboliserer mine oplevelser fra revolutionen, som stadigvæk står klart i mit hoved. Jeg har sat nogle transparente materialer på vinduet, som fortæller historier og viser billeder fra Shahens tid: Hans fald, revolutionen og krigen. Dertil har jeg også tilføjet mine egne private billeder fra både før og efter revolutionen. Glasset på den ene side af vinduet er gået i stykker. Dette symboliserer alt det, der gik i stykker i mange menneskers liv, da revolutionen begyndte. På den anden side af vinduet, der ikke er gået i stykker, har jeg brugt et digt fra Inger Christensens digtsamling Sommerfugledalen, da jeg synes, at dette digt understreger de følelser, jeg gerne vil udtrykke. 

Dette værk fortæller, hvad indvandrer fra mellemøsten oplever og bærer på, og om alt de, der er gået i stykker i deres liv. Dette vindue er en eksampel på hvad der forgår i hoved på en indvandre, der har oplevet et barsk liv. Den fortæller oplevelserne af krig, vold og uretfærdighederne i mellemøsten.
© All contents of this website are protected by copyright ©. Faranak Sohi