"The Power" (Lyd installation, juni 2010)

Lydinstallation 
Galleri Aventoft, Tyskland april 2011
 
 
 

PROKK udstilling i Ceresbygninger i Århus sept. 2010
 

The power  |   installation med lyd  |   

Består af ; håndtegnede,  persiske mønstre på papir syet på persiske tørklæder. Tromme med speciel persisk rytmisk sang. Persisk mosaiktegning på karton med persisk håndskrift |  2x køller på 5 kg. hver.

(   x    x   ) cm 

Værket handler om magt, politik og ødelæggelse af den iranske kultur. Den handler om "faldet." Værket tager udgangspunkt i den islamiske kunst og består af mønstre og fremmede rituelle symboler. Inspirationen har været den gamle iranske styrketræningsform zoorkhoone. Zoorkhoone betyder ”styrke/trænings-hus” – altså det sted, hvor man styrker sine muskler, men også det sted, hvor man styrker sig mental. I persisk kultur er zoorkhoone en urgammel træningstradition for mænd.

Man kan se mange eksempler på Youtube: 
 
 
Mens mænd træner, er der en, der spiller på en tromme, og synger gamle vers fra en meget kendt digtsamling om persiske konger.

Jeg blev inspireret af den islamiske kunst hvor der tit er mønster med en del religiøse sætninger rundt om. Derfor har jeg rundt om mønstret på kartonen skrevet en del, men i stedet for religiøse sætninger, har jeg skrevet alle de konger der har været i Iran indtil Shahens fald, samt alle de primærminister i det islamiske regime indtil i dag, hvor Ahmadi-Nejad regere landet. Værket symboliser derfor et fald!!!! 

På keglerne har jeg skrevet nogle digte fra digt samlingen, som bliver sunget under træningen, samt et foto af min bedste far, der dyrkede denne form for træning.

 Forklaring på værket kan også ses her

 

 

 

© All contents of this website are protected by copyright ©. Faranak Sohi