Vida

Værket "Vida" i forbindelse med ProKKs udstilling i Århusfilmbyen 2011.
En Iraner og en Dansker, en billedkunstner og en keramiker, to verdener kommer i spil. Tema "Havnen under forvandling", en installation er undervejs, lyde, lys, billeder og metaforer for havn er vores inspirationskilde. Projektet formuleres og præsenteres for kurator Tine Rytter Andersen.
Kommentar fra kurator citat:" Er I klar over at i feminisere udtrykket havn og med skålene med vand i, taler I rent symbolsk om livmoder og om kvindekroppen, der ofte beskrives metaforisk som et kar eller en beholder for liv/foster, barn. Omfavnelsen mellem to mennesker kan også beskrives med følelsen af at være kommet trygt i havn i den elskedes favn:-) Tænk over havnenes poetiske og billedlige metaforer og forstærk så det feminine præg"
Efter input fra kurator forstærker og forenkler vi projektet og fokuserer nu kraftigere på havnen som symbol og metafor for liv. Vi bevæger os ind på de grundlæggende elementer for liv: vand, ild, luft, jord.
Vi præsenterer i filmbyen: VIDA- en installation.
En lille film, der viser levende ild, der projekteres op på væg. 
På gulvet er der spredt jord ud, på jorden står skåle fyld med vand.
Poser med vand, der drypper sagte hænger ned fra loftet. Digital lyd med vandråber afspilles. Real lyd og optaget lyd blander sig. 
Blæsere sikrer at vandet i skålene bevæger sig, spejlingen af ilden ses som bevægelse i vandet. Vandet drypper og flyder over og ned på jorden.

Helle Bovbjerg og Faranak Sohi til udstillingen Transform oktober 2011

Se mere om udstillingen på ProKKs hjemmeside. Klik HER

© All contents of this website are protected by copyright ©. Faranak Sohi