AARHUS 73 professionelle kunstnere i Østjylland åbnede i weekenden deres værksteder for enhver, der havde lyst til at kigge indenfor.

I Aarhus, nærmere bestemt på Skt. Pauls Kirkeplads, tog otte kunstnere på to etager imod. Og til trods for endnu en sommerlig dag, var folk flinke til at stikke hovedet ind.

»Der var omkring 100 mennesker forbi lørdag; vi regner med, at der kommer lige så mange i dag,« lød det samstemmende fra de to keramikere Anne Videbæk og Birthe Morberg Nielsen.»Vi havde ikke troet, der ville komme så mange.«

Sonderer terrænet

»Vi er nok også heldige, at vi er så mange på samme adresse«, medgav de og tilføjede:

»Det er meget forskelligt, hvem der har været forbi. Lige fra de almindeligt nysgerrige til folk fra gallerier og kunstforeninger - som bare lige skal ind og sondere terrænet.«Som gæst havde de to keramikere selskab af Faranak Sohi. Den iranske billedkunstner, bosat i Odder og arbejdende i Aarhus, blev for nylig optaget i »101 Kunstnere 2011« - et opslagsværk, der giver et aktuelt billede af nogle af landets mest markante kunstnere. Derudover har Faranak Sohi medvirket på stribevis af censurerede udstillinger.

Knaldrød og fandenivoldsk

På førstesalen listede folk rundt på de charmerende, skæve gulvbrædder og studerede det brede udbud af malerier, skulpturer og tekstiler.

Helle Vinters små, opfindsomme figurer tiltrak sig en del opmærksomhed.»Han er nok lidt fandenivoldsk,« sagde Vinter og holdt en knaldrød én af slagsen op; et køretøj med en storskrydende skikkelse på toppen af det hele.»Det er egentlig Mickey Mouse, der styrer,« sagde hun og pegede på musen ved rattet.

»Så figuren stiller lidt spørgsmålstegn ved, hvem der faktisk styrer? Måske er det ikke dem, der tror, de gør«, smilede hun.

God respons

»Jeg har fået god respons på værkerne, som jeg iøvrigt udstiller i København om 14 dage. Det bliver spændende,« sagde Helle Vinter, som til daglig blandt andet underviser børn og unge på en kusntskole tilknyttet Horsens Kunstmuseum.

Spor Kunsten viderefører projektet, der tidligere hed Åbne Værksteder med støtte fra Århus Amt.Senere blev det til Midt i Kunsten støttet af Region Midt.

Se avisartiklen HER