»De fleste børn tegner. Jeg er aldrig holdt op.«
Sådan forklarer 50-årige Faranak Sohi alle de værker, som står langs væggene i hendes nye værksted på det gamle Odder Sygehus.
I februar flyttede den professionelle kunstner fra sit store, lyse atelier på Haraldsgade i Aarhus til det noget mindre i VitaPark, som endda har en makaber dimension:
»Jeg har hørt, det var her, man vaskede de døde på hospitalet,« siger Faranak Sohi, og ser rundt i det 30 kvm store rum, som i dag er fyldt af hendes farverige materialer. Der er stadig glatte, grå hospitalsklinker på væggene, som først for nylig har fået et vindue.
Fokus på kunsten
Faranak Sohi flyttede værkstedet til hjembyen Odder, fordi det var praktisk, men også for at bakke kommunen op i det spirende fokus på kunsten, som hun fornemmer.
Hun er uddannet billedkunstner fra Århus Kunstakademi, og selv om hun ikke kan leve helt så godt af sin kunst som før finanskrisen, bruger hun stadig sin tid med pensler i hænderne - når hun ikke laver collage, foto, lyd, skulpturer eller video. I den første tid i VitaPark stod hun alene og arbejdede, men nu er også to keramikere og to malere flyttet ind. Hun finder stedet inspirerende og gik i begyndelsen rundt og tog billeder af forladte kørestole, senge og scanningsudstyr.
»Det så ud som om, alle folk pludselig var væk. Jeg har en idé om at lave noget om en epidemi,« forklarer Faranak Sohi, som bruger sin iranske baggrund i farve- og materialevalg.
»Jeg blander perspektiv, ornamenter, guld og glimmer fra den persiske kunst med de nordiske pastelfarver. Og jeg håber, at det ikke bliver kitch, men samtidskunst.«
Alt det forklarer hun gerne mere om, når hun i denne weekend åbner sit værksted i arrangementet Spor Kunsten.
»Det betyder enormt meget at få lov til at vise folk, hvad jeg laver. Jeg lytter til, hvad de siger, men jeg retter mig ikke efter det. Hvis de ikke kan lide guld og glimmer, bruger jeg det nok endnu mere - til de lærer det« griner hun.
Se avis artiklen HER